Asien,  Äventyr,  Filippinerna

När en dyker i Filippinerna kommer delfinerna på köpet

Delfiner, en dröm att simma med för många människor. Vi var nära att dyka med dem idag!

På väg ut till ön Balicasag fick vår kapten syn på en grupp delfiner på avstånd. De simmade åt fel håll, bort från våra dykplatser. Vi hoppades ändå att de skulle komma tillbaka och leka lagom till vi klev i vattnet. Så perfekt blev det inte, men ändå inte illa.

När vi var ungefär halvvägs tillbaka till Panglao (efter två helt fantastiska dyk) ropade plötsligt en av båtpojkarna igen. Ungefär 100 meter bort från båten lekte en grupp delfiner på ungefär 7-8 individer. De hoppade och spexade. Visade stjärtfenorna och showade. Vi hurrade och kapten styrde skutan närmare. Då började de simma istället. De höll sig i närheten, men på behörigt avstånd.

Vilka fantastiska varelser! Och de bor i närheten. Förhoppningsvis stöter vi på dem under vattenytan framöver.

DSC04198 DSC04204

Ps. Fick tyvärr inga bilder på showen, för då var vi så exalterade. När jag kom att tänka på kameran hade de börjat simma istället.

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: