Asien,  Filippinerna,  Strandliv

Livet längs med Alona Beach

Stranden med mest liv och rörelse på Panglao är Alona Beach. Det är här det händer liksom. Fast, det händer inte särskilt mycket. En kille i vit piké frågar om jag vill ha massage, en kort kvinna med korg på huvudet kämpar förbi och frågar om jag vill köpa mango. Massage och mango, det är ungefär det som finns tillgängligt. Och pärlor.

Det kommer en ung kille paddlande i en liten kanot och säljer pärlor direkt från vattnet när jag badar. Vad det verkar som har han och de snorklande kompisarna plockat dem själva, men riktigt så autentiskt är det nog inte. För att få en endaste perfekt pärla ska du leta ganska länge och han har en fin samling halsband. De är nog tyvärr odlade, om ens riktiga. Han berättar att han vill köpa en motorbåt, så förhoppningsvis hittar han någon annan som köper lite utsmyckningar.

Alona Beach känns karibisk. Några hundar delar skuggan med mig en stund. Den ena bäddar till och med iordning för sig i fotändan på sarongen.

Längs med stranden finns det ett par restauranger, men höjdpunkten är Bohol Bee Farms lilla butik. De har hemmagjord glass för ett par kronor kulan. Kryddig ingefära, krämig avokado, autentisk choklad. Helt utan tillsatser, socker och annat tjafs. Så. jävla. gott.

Så när Mattias dyker igen passerar mina timmar såhär. Med mango, bad, jobb, tidningar och havet. Människor hälsar och ler, även om de inte vill sälja något. Det finns värre sätt att få tiden att gå på.

När jag tittar till vänster...
När jag tittar till vänster…
När jag tittar till höger...
När jag tittar till höger…
Utsikten från min badplats vid dykresorten Bohol Divers Club där vi bor och dyker.
Utsikten från min badplats vid dykresorten Bohol Divers Club där vi bor och dyker. Enkla och billiga rum, men mysigaste delen av stranden.
Tog en jobbpaus i badandet. Då går det att stoppa fötterna i sanden och ha datorn i knät.
Tog en jobbpaus i badandet. Då går det att stoppa fötterna i sanden och ha datorn i knät.

3 kommentarer

  • Ditte

    Så härligt! Jag har bara besökt Boracay och kanske i det mer turistiska laget. men härligt. skulle gärna komma tillbaka och se mer av Filippinerna. Underbaar bilder. Och än så länge reser jag med dig i bloggen. Tack för det!

  • Bosse

    Jag håller med dig! Det ser verkligen Karibiskt ut :) jag har mestadels varit i Karibien då jag för många år sen fell in löv i Aruba. Bilderna här kanske kan locka över mig till Asien!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: