Asien,  Äventyr,  Filippinerna

Spöklika eldön Siquijor

Bland Filippinernas tusentals öar är det ganska svårt att sticka ut, men det gör Siquijor. Spanjorerna kallade ön Isla del Fuego. Och eldön gör fortfarande skäl för sitt namn.

Siquijor är en relativt liten ö. Det går med lätthet att köra runt hela ön på en dag, med stopp. Stränderna är inte öns främsta tillgång. Det finns många, men de är fortfarande främst lagringsplats för fiskebåtar. Istället är det fantastiska höjder, djup djungel, vattenfall, dykning, grottor, koloniala gamla kyrkor och medicinmän som lockar. Hit har inte heller de stora hotellkomplexen hittat ännu, så du får fortfarande allt för en löjligt liten peng.

Stränderna på Siquijor är inte världsklass, men det är människorna

Så fort vi slog ner våra bopålar på Flora’s var vi som hemma. Pappa Neal och hans familj gör verkligen allt. De berättar anekdoter, styr upp dykning, lånar ut moped och fixar frukost. Med breda leenden. Som blir ännu bredare runt bordet om kvällen när ölen ställs fram … En kväll tog äldsta sonen Chad med oss på en kvällspromenad. Vi gick bort längs stranden, vadade ut förbi klipporna och kom fram till trädgränsen. Där susade öns kända eldflugor omkring. Det var inte så sent så det var inte särskilt många, ännu. Tänk hur det måste ha sett ut på ön när spanjorerna kom. Då glödde nog hela kusten.

Eldön. En ny favorit på Filippinerna. Mer äventyr från ön kommer!

Vi bodde på Flora's, en liten bit utanför Larena längs kusten. Som hemma, fast borta. Fantastisk familj, fina rum och bra dykning! Inte dumt alls... Du hittar mer om Flora's här.
Vi bodde på Flora’s, en liten bit utanför Larena längs kusten. Som hemma, fast borta. Fantastisk familj, fina rum och bra dykning! Inte dumt alls… Du hittar mer om Flora’s här.
Favorithängmattan på Flora's. Perfekt att vila i mellan dyken.
Favorithängmattan på Flora’s. Perfekt att vila i mellan dyken.

Lämna ett svar

%d