Asien,  Äventyr,  Filippinerna

Vykortsvackra Calangaman Island

Ett land med över 7000 öar bör rimligtvis ha en hel del pärlor. En av de filippinska höjdarna måste verkligen vara Calangaman Island.

Vårt dykcenter pratade sig varma om dagsturen till Calangaman Island. Båtturen dit tog närmare två timmar. Havet var lugnt och sällskapet gott. Då är båtlivet som bäst! När raden av palmer dök upp i horisonten förstod vi att det här skulle bli bra. Ett dyk senare konstaterade vi att det var lika vackert under ytan som över.

Vi vilade på ön mellan dyken. Det finns små stugor som ger skugga, annars är det mest sand, sand, sand på ön. Om det kommer en våg på över en meter slår den sig rätt över. Det här är inte stället att vara på när en tyfon närmar sig … Men det är ett perfekt ställe att skicka vykort ifrån! Om det hade funnits ett postkontor. Eller internet. Eller mottagning på mobilen.

När Calangaman Island först syntes i horisonten var det bara en rad med palmer.
När Calangaman Island först syntes i horisonten var det bara en rad med palmer.
Landstigning på ön som i realiteten mest liknar en sandbank. En fantastisk sådan.
Landstigning på ön som i realiteten mest liknar en sandbank. En fantastisk sådan.
Perfekt paus mellan dyk. Vi grillade och badade.
Perfekt paus mellan dyk. Vi grillade och badade.
Vår fina, fina dykbåt.
Vår fina, fina dykbåt.
När vi var på Calangaman var det ganska högt vatten. Sandbanken som går som en svans från ön var inte synlig ovanför vattenytan, men det går ändå att balansera sig ut från ön.
När vi var på Calangaman var det ganska högt vatten. Sandbanken som går som en svans från ön var inte synlig ovanför vattenytan, men det går ändå att balansera sig ut från ön.
Hej då Calangaman! Hoppas vi ses igen.  Mari, lägg märke till hur de knyter t-shirtsen runt huvudet här. De sticker bara ut ansiktet genom halsen och knyter sedan ärmarna runt huvudet. Smart som tusan och inte lika svårt som en turban! :)
Hej då Calangaman! Hoppas vi ses igen. Mari, lägg märke till hur de knyter t-shirtsen runt huvudet här. De sticker bara ut ansiktet genom halsen och knyter sedan ärmarna runt huvudet. Smart som tusan och inte lika svårt som en turban! :)
Calangaman Island är nästan två timmars båttur från Malapascua, vid bra väder. Det beror ju såklart på hur fort båten går ... Den lilla ön är väl värd en utflykt! Pass på att det kan vara fler som tänker samma sak. På helger kan det vara mycket folk på den privatägda ön.
Calangaman Island är nästan två timmars båttur från Malapascua, vid bra väder. Det beror ju såklart på hur fort båten går … Den lilla ön är väl värd en utflykt! Pass på att det kan vara fler som tänker samma sak. På helger kan det vara mycket folk på den privatägda ön.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: