Asien,  Malaysia,  Shopping

Aktiviteterna på köpcentrum i Asien förvånar oss ständigt

Köpcentrum i Asien är ofta fulla av överraskningar. De moderna komplexen är inte bara Prada och klädkedjor. Köpcentrum är samlingsplatser och bjuder på allsköns aktiviteter. Igår testade vi på bågskytte!

Vi har varit i världens största köpcentrum i kinesiska Chengdu (som också är världens största byggnad), vi har spatserat i på de glammiga marmorgolven i Shanghais många gallerior och vi har gått vilse bland butiker i Bangkok. Hemma är köpcentrum som mest en praktisk plats att samla alla sina inköp, men här i Asien är köpcentrumen ofta navet i umgänge. Det dejtas, skrattas och tränas.

Vi har varit i köpcentrum där du kan sola, åka skridskor, gå på bio, spela biljard, bowla, lämna in barnen på våningsstora lekland, pausa på spa. För att nämna några aktiviteter.

Nu när vi kommit fram till Kota Kinabalu på Borneo har vi checkat in på Grand Borneo Hotel. Det är fint, men en bit utanför stan. De har dock ofta sjukt prisvärda deals på Agoda. Och de ligger integrerade i ett hypermall. Här hittade vi igår en otippad aktivitet. Bågskytte! Ingen av oss har skjutit med pil och båge förut, men inspirerade av Hunger Games och Brave var vi nyfikna.

Eftersom så många kvinnliga hjältar haft bågskyttet som specialité ville jag bra gärna vinna. Så när de räknade in ställningen efter att vi avlossat alla våra pilar var jag lika spänd som min båge (höhö). Mattias vann. Med två irriterande poäng!

Min tavla är till höger. Tycker mina samlade träffar ser bättre ut i alla fall!
Min tavla är till höger. Tycker mina samlade träffar ser bättre ut i alla fall! Kände mig som Katniss, även om jag fick träningsvärk i vänsterarmen redan efter typ tre pilar.

20140630-121639-44199265.jpg

20140630-121635-44195968.jpg

20140630-121638-44198530.jpg

20140630-121637-44197553.jpg

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: