Asien,  Äventyr,  Malaysia

Dagens apa: min människoapa och reskamrat hjälper mig vidare

Mycket är lite annorlunda här i Malaysia. Det är definitivt dyrare än Filippinerna och resandet kräver mer planering, särskilt eftersom det tydligen är högsäsong. Vi har fått börja planera igen. Suck. Tur jag har en glad apa i bagaget!

Idag fick vi ett litet nederlag. Vi hade planerat att lämna alla apor bakom oss och åka ut till Turtle Islands. Där kan en övernatta och se sköldpaddor lägga ägg. Om det kläcks ägg får en också se när de kravlar ned mot havet. Vilken dröm va? Men vi missar det. För det är fullbokat hela juli. Doh!

Så har det visat sig vara med mycket här i Malaysia. Vi måste ändra oss från att tänka och agera timme för timme, till att faktiskt göra planer för flera veckor.

Nu kommer vi lägga Sandakan bakom oss och åka till Semporna istället. Där finns vad som kallas världens bästa dykning. Sipadan Island ska vara himmelriket under ytan. Jag törs inte ens föreställa mig hur bra det kan vara, men alla som varit där fullkomligt älskar det. Dock är det dyrt, fullbokat och fullkomligt förvirrande att försöka få till någonting på kort varsel.

Jag har ju en reskamrat och förälskelse med mig i bagaget som hjälper mig komma över dessa nederlag. Så länge han får mat i magen och bada lite ibland håller han sig glad. Det är inte så komplicerat. Jag får stoppa blommor i hans hår för förströelse. Det är inte illa! Det är tur, för nu går vi snart mot 1 år på resande fot. Allt eftersom veckorna tar slut och vi närmar oss höst och hemkomst längtar jag allt mer till Norden. Då är det skönt att ha kärleken till hands!

Glad för det lilla, med blommor i håret.
Glad för det lilla, med blommor i håret.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: