Norge,  Oslo,  Vardagen

Oslos mest centrala topptur

Att bo i Oslo utan att i alla fall gå en liten tur varje helg är nästintill kriminellt. Eftersom hela landet stänger igen på söndagar är det bara naturen som är öppen. Och här samlas många.

Eftersom vi numera bor norr om stan har vi väldigt nära till Oslos mest centrala topptur. Att gå upp på Grefsenkollen är kanske inget äventyr, men det är en otroligt fin runda. Nästan 400 meter över havet i alla fall och det finns kaffe i stugan på toppen. Här åker de små skidor om vintern och hurtiga är ute och löper uppför om sommarn.

Om en inte har tid, eller lust, att göra ett större projekt är verkligen Grefsenkollen fantastisk. Jag har varit upp några vänder, men idag ska syrran få se det för första gången!

IMG_2221.JPG

IMG_2226.JPG

IMG_2230.JPG

En kommentar

  • Ditte

    Vackert! Och där har jag ännu inte varit. när jag växte upp, ibland i Oslao, så var det mest Kollen som gällde. Men fint att ha något kvar att se. Nåja, jag har mycket kvar….
    Har faktiskt missat att ni är hemma igen men jag har följt stora delar av er resa och har en del kvar att läsa i kapp. Skall ske i veckan.
    Jag vet att ni haft en fantastisk resa och är så glad att jag via din fina resedagbok fått följa med.
    Kramar och tanlar och välkomna tillbaka.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: