Asien,  Äventyr,  Corn Islands,  Nicaragua,  Phu Quoc,  Vietnam

Vart finns egentligen världens bästa stränder?

Vi har bara regn hos oss just nu. Det är lätt att susa iväg till stränder och palmer och sol och havsbris i tankarna då. För inte så länge sedan testade vi asiatiska stränder, men de har svårt att leva upp till sina karibiska kusiner. Finns världens bästa stränder i öst eller väst?

För ett par år sedan utforskade vi Centralamerika. Vi hittade många guldkorn, men Corn Islands i Nicaragua var nog en favorit. Där kunde det plötsligt komma en tjej ridande barbacka på en vit häst, stanna till och bada både sig själv och hästen. Sedan kunde det komma ett gäng kossor på jakt efter nya betesmarker och några fiskare snorklande. Inte en försäljare, inte en enda färdigskuren kokosnöt.

Okej, vi hittade många guldkorn i Asien också. Kambodjas kust har några fantastiska stränder, Vietnam likaså. Indoniesien, Malaysia, Thailand och till och med Kina också. Filippinernas kalkstensklippor och klara hav är närmast perfekta till de långsträckta stränderna. Men ändå, hur jag än vrider och vänder på det kommer ingenting jag satt tårna i upp i karibisk klass.

Är det så att strandlivet är härligare i väst? Eller är det jag som är partisk? 

Vägen ner till stranden från vår lilla stuga kräver inte ens flipflops. Direkt från grönt gräs till finkornig sand.
Vägen ner till stranden från vår lilla stuga på Big Corn Island krävde inte ens flipflops. Direkt från grönt gräs till finkornig sand. Vår enda granne var en elak kalkon.
Picnic Beach på Big Corn Island är vidsträckt och bred, och nästan den enda med asfalterad väg. Ett perfekt stopp innan flyget, eftersom flygplatsen är precis runt hörnet.
Picnic Beach på Big Corn Island är vidsträckt och bred, och nästan den enda med asfalterad väg nästan hela vägen ned till vattnet. Ett perfekt stopp innan flyget, eftersom flygplatsen är precis runt hörnet.
En av våra favoritstränder i Asien, Sao Beach på Phu Quoc. Där firade vi jul 2013 med mojitos och vänner.
En av våra favoritstränder i Asien, Sao Beach på Phu Quoc. Där firade vi jul 2013 med mojitos och vänner. Ändå, det var alldeles för många människor här.

3 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: