Äventyr,  Resa,  Resor,  Tips

Så kan du också resa mer i år

Det är 52 helger på ett år. Ett år är 365 dagar. Det är faktiskt ganska mycket tid till att resa, men varför sätter vi käppar i hjulet för oss själva? Såhär ska vi göra för att fortsätta resa mycket under 2015.

Om du är lite som jag är du förmodligen dödstrött efter en hård veckas jobb på fredagkväll. Två glas vin och somna i soffan efter middagen kanske låter bekant? Lördagen försvinner i en enda lång harang av småsaker. Du kanske lagar en väska, hämtar ut ett paket på posten eller försöker hitta en present till syrran som fyller år till veckan. När kvällen kommer ska du bara möta upp några kompisar för en öl, och rätt vad det är snubblar du hemåt med en kebab i handen. Typ.

På söndagen vaknar du upp, torr i munnen och lika trött som när du slutade jobba två dagar tidigare.

Så har i alla fall min höst sett ut, ungefär. Vi har haft jättemycket kul, men det har också kostat både tid och pengar. Pengar som vi nu ska lägga på nästa äventyr. Ett äventyr som kan vara precis runt hörnet, en bilfärd bort eller på andra sidan jorden. Så länge det handlar om att se någonting nytt. 

Prioritera bättre
Det handlar inte om att ha tid, utan att prioritera vad en gör med sin tid. Vi måste välja bort för att skapa utrymme. Det går inte att göra allt på samma gång, tyvärr. Så nu är det slut på ursäkter! En bra start för oss är att sluta ”slentrianhänga” med vänner på puben.

Planera mera
Det skadar inte att längta! För mig är halva resan att planera, även om det bästa med det är att det ändå aldrig blir som en tänkt sig. Men med planerna blir resan verkligare. Det blir helt enkelt lättare att motivera sig till att fortsätta välja resan framför mycket annat.

Konsumera smartare
Okej, det kan kosta att resa, men det går alltid att göra det billigt. Även om det aldrig är kul att resa på en tajt budget kan du göra budgeten betydligt mycket mer rymlig genom att sluta köpa struntsaker. Stanna upp, reflektera. Tänk över om saken du håller i handen verkligen är någonting du behöver. Ett par hundralappar här och där, ett par gånger i veckan … Så har du plötsligt sparat till en weekend.

Res oftare

Lämna ett svar

%d