Vardagen

Vart ska vi resa i vinter? Och hur ska vi kunna välja resmål?

Hur ska vi kunna bestämma oss för vart vi ska åka i vinter? Vad ska nästa äventyr bli? Valmöjligheter, valsvårigheter … Det här med att välja resmål är verkligen ett lyxproblem. Det är svårt, för en vill ju såklart hamna rätt. Det är enkelt, för en vill ju såklart resa. Men det blir svårt igen, för att ingen kan vara på alla platser samtidigt.

Just nu står vi i valet och kvalet om vårt nästa, större, äventyr ska gå till Nepal eller Tanzania. Vi vill vandra – långt. Everest Base Camp och Kilimajaro står på listan. Sen vill vi uppleva någonting annorlunda. Södra Afrika lockar oerhört, men likaväl jordens tak Himalaya.

Någonting som talar till Nepals nackdel är att vi varit i regioner ”i närheten”. Vi har varit i Himalaya, i Kina. Provinsen Yunnan är en försmak av Tibet, som är en försmak av Nepal. Tänker jag. Någonting som talar till Nepals fördel är att vi då skulle åka med fantastiska vänner och komma ännu högre. Och såklart utmana oss själva i att “bestiga” Everest Base Camp!

Tanzania däremot, är helt blankt. Någonting vi inte varit i närheten av förut. Jag drömmer om öppna jeepar, elefantsiluetter i solnedgångens motljus och hjorder av zebror som dundrar över savannen. Att vi sedan kan slappna av på Zanzibar efteråt är ju verkligen en fördel …

Så hur ska vi göra för att kunna ta ett beslut? Googla? Fråga Tripadvisor? Vänner? Det är svårt, men det gäller att låta hjärtat tala. Vi får se vart vi slår mark i vinter …

Kanske hjälper det att vi ska hänga på resmässan i Telenor Arena hela helgen? Eller kanske inte alls. Vi ska på föredrag om Botswana, Madagaskar, Sri Lanka, polarresor, grottdykning – och såklart ett om Himalaya och ett om Kilimanjaro. Så listan kanske bara blir längre. Lyxproblem.

Himalaya vs. ...
Nepal vs. …
... Tanzania. Bägge bilderna är hämtade från personer som gett sitt medgivande på https://www.flickr.com.
… Tanzania.

Bägge bilderna är hämtade från personer som gett sitt medgivande på Flickr.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: