Äventyr,  Det bästa,  Djurliv,  Ecuador,  Galapagos

Galapagos – världens vackraste plats

Om jag själv fick bestämma skulle Galapagos vinna tävlingen “Världens vackraste plats”, varje gång. Jag är såpass partisk att jag till och med tatuerat in öarna nära hjärtat. Öarna är så olika, som en miniatyrversion av varje plats på jorden. Och djurlivet i Darwins levande laboratorium är helt unikt. 

En av de allra käraste upplevelserna jag tog med mig från Galapagos var sjölejonen. De ligger likt jästa degklumpar längs stränderna. Väl i vattnet är de smidiga simmare, och ack så nyfikna. När vi snorklade kring klipporna vid Gardner Bay på Española Island kom de yngsta snabbt simmande genom det kristallklara vattnet. Guiden förklarade att vi lugnt kunde interagera, på deras villkor. Och så länge inte bjässen till dominerande hane brölade för att säga ifrån.

Att upptäcka att sjölejonen härmades, genom att göra samma rörelser med kroppen som jag, var helt fantastiskt. Så jag dök ner, snurrade om min egen axel – och ett av sjölejonen gjorde precis samma sak. Som att vi dansade! Bara det att sjölejonet var betydligt mycket mer graciös än jag. Det tog jag igen när vi var uppe på land igen.

Española Island – jag saknar dig. 

Hej lille kompis!
Hej lille kompis!

DSC03766

Hajbete!
Hajbete!

DSC03865 DSC03867 DSC03877 DSC03892

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: