Huanchaco,  Peru

Drömmen om att lära sig surfa

Hur härligt hade det inte varit vakna tidigt, gå ner till stranden med en bräda under armen och bemästra havets vågor? Det finns folk i Peru som surfar varje morgon. Vi försökte vara med i det gänget en stund.

En grå lördagsförmiddag i Oslo är det lätt att drömma sig tillbaka till Perus kust. I Huanchaco samlas surfare i gryning och skymning, och vi ville verkligen vara med i gänget. Vi var tuffa när vi paddlade ut mot vågorna, men klarade inte ens att ta oss ut på första försöket.

Efter att ha förflyttat oss längre in i bukten, där barnen hade surfskola, lyckades vi bättre. Med lite fusk-coachning från en lärare började vi behärska det här med fart, balans och vågor.

Jag fortsätter drömma om solblekta, slitna hårtoppar och sand mellan tårna. Men våren är på väg! Ljuset kommer, och snart kommer våra vita nätter vara här. Men det hade inte varit fel att mellanlanda i värmen en liten stund.. Med en surfbräda.

IMG_0994 IMG_1049 IMG_1051

2 kommentarer

Lämna ett svar

%d