Norge,  Oslo

Turist i egen stad: på cykel genom marka

En ny tid har börjat i Oslo. Vi har blivit med terrängcyklar (och hjälm!). Det är helt fantastiskt, och jag är såld! Oslo är nog världens bästa huvudstad för friluftsliv.

Det ligger fortfarande snö i Nordmarka, men vi gav oss iväg mot Maridalsvannet. Vägen upp längs Akerselva är bland mina favoriter i hela Oslo. Nu på våren är älven full av forsande smältvatten från fjällen. Dock har inte snön smält längs med turvägarna än, så vi fick testa på cyklarna ordentligt. Mattias gled vilt i sidled med Converse och sommardäck.

Men det är såhär helgerna ska vara nu. Fulla med små äventyr i vårt närområde. Vi körde lite vilse, halkade litegrann, hälsade på en tom hoppbacke och sladdade i gruset. Som att vara på resa! Fast hemma.

Jag längtar tills nätterna blir varmare. Då ska vi övernatta i hängmattor och grilla fisk till middag. Då är vi nog officiellt norska!

IMG_0791

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: