Danmark,  Europa

På två hjul genom Köpenhamn

Så tacksamt det är att Danmarks högsta punkt fortfarande är mindre än vår närmaste kulle här i Oslo. Det gör det otroligt tacksamt att cykla runt i Köpenhamn. Vi cyklade till bland annat stranden!

Att cykla i centrala Oslo är nästan omöjligt. Det är trångt mellan bilar och trikkar. I Köpenhamn finns det egna cykelfiler – ÖVERALLT! Inte bara längs mer använda leder, utan i alla områden, åt alla håll och i alla riktningar.

Vi hittade ut till ön Amagerstrand. Här joggar, cyklar, skejtar och spelar folk allt möjligt. Det finns basketplaner, dykplatser, skejtramper, volleybollnät och allt möjligt annat. Den långa stranden låter verkligen stadsborna leka av sig! När vi var där var det rimligt med människor, men kan bara tänka mig hur poppis det är en varm sommardag. Men ändå härligt värre!

Här finns mer info om stranden, aktiviteter och vad som händer på Amagerstrand. 

(Vi behöver kanske inte lägga någon närmare vikt vid att stadsborna själva kallar ön typ “bajsön”, för att det var här man tömde latrinerna förr om åren. Förhoppningsvis har det runnit nytt vatten under broarna sedan dess.)

IMG_0886 Made with Repix (http://repix.it) IMG_0876

Lämna ett svar

%d