Vardagen

Att packa lätt är otroligt svårt – hur gjorde vi egentligen?

Det är snart sommar, och vi ska packa väskan. Inte för att resa långt, men för att lämna hemmet länge. Hur svårt ska det vara att packa lätt? Särskilt som vi har bott i en varsin ryggsäck i nästan 18 månader. Jag borde kunna det här.

När vi reste runt var i berg, regnskog och öken. Vi hade regn, sol, snö och gyttja. Ändå klarade vi oss bra med ett par byxor, lite tröjor och två par skor. Nu ska jag packa för två veckor på drift i Sverige och Norge – och resväskan är full redan innan jag börjat packa. Mentalt har jag lagt i två par joggingskor, sandaler, Converse OCH ett par finskor.

Vi packar ihop oss nu för att de ska renovera vårt badrum. I två veckor ska vi bo utanför hemmet, och samtidigt ska vi jobba, träna, gå på festival (två gånger!), fylla år (jag), hänga i park, vara fina på bröllop och mysa i soffor.

Det är OMÖJLIGT att tänka smart. Jag vill ha med allt. Kameror, funktionskläder, koftor, blusar, hårtork, alvedon, halsband, väskor. Ja, ni märker. Nästan allt är i plural.

Varför har jag glömt hur en packar lätt? Jo, för jag har vant mig vid alternativ. Att välja i en garderob, att alltid ha plåster i badrumsskåpet.

Så vad är bästa tipset för att packa lätt? Jag hoppas det är att packa en gång, och sedan packa om allting igen. Puh.

MÅLBILD. Såhär packar typ Mattis. Får ha min mans väska som målbild.  Bildkälla: Flickr
MÅLBILD. Såhär packar typ Mattis. Får ha min mans väska som målbild.
Bildkälla: Flickr

Lämna ett svar

%d