Äventyr,  Båt,  Segling

Ett nytt kapitel på äventyren börjar nu – till havs!

Vet ni? Vi har köpt en segelbåt! Det tog oss ungefär ingen tid alls att bestämma oss, och i lördags blev hon vår.

Havet har alltid ropat på oss bägge, men vi är uppvuxna vid insjöar och med motorbåt. Ibland har vi fått lära oss lite om segling med kompisar, och ibland har vi passat på att uppleva filippinsk segling på Palawan. Oavsett dimma, åskmoln och temperaturer så har vi alltid älskat det. Vad det är, det går inte riktigt att svara på – men det är otvivelaktigt magi.

Saltstänk, sjösjuka, segel som slår i vinden. Det är frihet!

Mattias är prylpersonen av oss båda och bestämde tidigt att han ville ha en Albin Vega som första båt. Behändig, stryktålig och ganska smart. Den vi hittade är dessutom ombyggd av Båtnytt -82, så den har fått bättre roder, högre mast och en massa andra lösningar som jag kommer förstå först senare.

För vet ni? Vi kan inte segla. Alls!

Och båten ligger norr om Göteborg, fast att vi gärna vill ha den i Oslo. Så … vi har ett litet problem. Men, det viktigaste är att

VI HAR EN SEGELBÅT!!! 

   

  

En kommentar

Lämna ett svar

%d