Hur svårt är det att lära sig segla egentligen?

Vår Albin Vega är på riktigt våran nu. Vi hämtade den igår, och eftersom att vi har seglat den – då är vi väl seglare nu?

Jag och Mattis har viss båtvana, men vi har bara seglat några dagar med en vän innan. Rikard är matros, men kan bara båtar med motor. Ändå, igår tog de pärlan (som ännu är odöpt) från hemmahamnen utanför Göteborg hela vägen upp till stugan utanför Kungshamn.

Att se mina två favoritmän kasta loss och sätta kurs ut mot havet var helt fantastiskt!

Samtidigt var det förfärligt att stå kvar på kajen. Men eftersom jag hade minst att bidra med fick jag köra bilen … Lite drygt 9 timmar senare kom de äntligen in i viken här nedanför! Och idag tog vi vår första seglats ihop. Till Smögen för en fika. Ett äventyr i sig, och verkligen början på ett större.

Jag älskar min båt! Men kan fortfarande inte riktigt förstå att den är vår på riktigt.. Men, vi har lärt oss att segla! Nu ska vi bara bli bättre – på allt :) För vi kan knappt göra en knop, men enda sättet att lära sig på är väl att prova? 

  
  
  
  
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.