Segelbåten har ankommit till sin hemmahamn

Rikard och Mattis har kämpat med kuling, och totalt stiltje, hela helgen – och nu är hon här! Segelbåten är framme i Oslo! Nu ligger hon tryggt på Malmøya.

Medans jag har tagit en tur till Floda och klappat på tvillingbebisar, jobbat och kämpat med att repetera lite matteregler (ska skriva högskoleprovet – vad tänkte jag där?!) har mina män tagit segelbåten sista etappen till hemmahamnen i Oslo.

Vi köpte den utanför Göteborg, och hon har fått vila någon vecka vid stugan i Smögen. Nu är hon äntligen här. Och nu ska vi försöka förlänga båtsäsongen och njuta på havet under hösten.

Lyckan när håret trasslar, när saltvattnet stänker och porlar runt fören, när Vegan levererar.

Längtar tills livet ombord är det naturligaste som finns! När jag lärt mig lägga till like a boss, kan terminologin till havs och fattar hur sjökorten ska läsas.

Jag måste bara skaffa mig båtkörkort. En sak till att plugga på … Men det behövs! För sist pekade jag på en farledspinne och varnade för grund.

Jag kommer lära mig. Jag kommer bli en seglare! Resan har bara börjat, men det nya äventyret är äntligen här på riktigt!

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.