Asien,  Thailand,  Vardagen

Ta ansvar som turist i Thailand

Ibland säger någon annan det så mycket bättre. Det har Mattias Sköld gjort med “Turista med ansvar i juntans Thailand” i Aftonbladet idag. Och det gäller inte bara Thailand.

Det är svårt att välja semesterdestinationer helt etiskt. Om vi ska välja våra resmål efter demokrati och mänskliga rättigheter blir det kanske inte så många kvar … Det är såklart problematiskt och otroligt svårt att hålla koll på vilka fickor våra växlade semesterkassor hamnar i. Men det går!

Det går att välja familjeägda hotell, äta på lokala hak och undvika de stora komplexen. Sedan är det inte någon garanti, men en bit på väg.

Vi har varit i Ryssland, Kambodja, Indonesien, Kina, Bolivia, Filippinerna och många, många fler problematiska länder. Korruption, orättvisor, fattigdom. I mängder! Men jag tror att möten mellan människor ändå gör det värt. Och vi har tvättat kläder, lagat motorcyklar, köpt grönsaker, klippt håret, fikat och lämnat efter oss pengar som faktiskt gjort skillnad.

Så, tänk efter en gång till på semestern! Lyft blicken och se bortom poolområdet. Leta dig ut, upptäck mer. Och lägg dina pengar i rätt fickor. Det är inte alltid lätt, men gör en otrolig skillnad.

Skärmavbild 2015-10-31 kl. 08.31.33

2 kommentarer

  • FREEDOMtravel

    Håller helt med! Under vår 1 års resa runt Europa har vi bort på massor av små familjeägda campingar. Just nu tycker jag att arabvärlden är lite tveksam… På många håll hålls de utländska arbetarna nästa som slavar. Och varför tar inte dessa rika länder emot flyktingar?

  • Emanuel - Äventyrsresenär

    Det är ett år sedan denna artikel kom men det stämmer minst lika väl idag, man har val att göra som konsument. Kul att någon lyfter detta och inte bara skriver om bästa stranden eller hotellen, även om det också såklart är tillåtet!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: