Äventyr,  Friluftsliv,  Natur,  Norge,  Oslo,  Vandring

Att gå in ett par nya vandringskängor

Det gör inte bara ont när knoppar brister, det gör också ont att gå in ett par nya vandringskängor. Ett par nybörjarmisstag, så ser hälen ut som en flådd säl.

I sommar ska vi inte åka runt halva jorden för att dra ut på upptäcktsfärd. Vi ska utnyttja det vi har precis runt hörnet och segla i Oslofjorden och vandra i fjällen. Det blir inte bara billigt, det är också på tiden att vi reser mer i Norge.

Världens kanske vackraste land ska få alla våra semesterveckor i år

 Fem minuter med buss hemifrån så är jag ute i Nordmarka. Ett perfekt ställe att gå in ett par nya vandrarkängor. Jag har haft kängorna på mig hemma , gått till jobbet och småtestat dem hemma. Supersköna! Men ack så lätt det är att bli lurad …

Jag tog inte dubbla strumpor. Jag tog inte med mig ett par andra skor. Jag kortade inte ner turen när det ändå började kännas lite. Istället tejpade jag på plåster (en bra sak jag packat med), knatade vidare och åt lunch i solen i skogen.

Gamla koppargruvor, sjöar med dricksvatten, mossa, de första vårblommorna och stockar och stenar.

Så fantastiskt, men så ont fem timmar senare. Nu har jag tejpat hälarna och ska dra lärdom till nästa gång. Vi ses snart igen Marka!


  
  
  
  
  

En kommentar

  • Anders

    Efter att ha gjort samma erfarenhet som dig så sökte jag en del på internet om hur man ska gå in vandringskängorna. Hittade bland annat din sida. Hur lång tid tog det för dina fötter att läka? Nyfiken på grund av hur mina fötter ser ut nu. Nu kan jag knappt ha några skor alls på mig.
    Tejp och dubbla sockor blir med på nästa testtur med vandringskängorna. Jag insåg att jag borde tänkt på mina hälar redan när jag köpte skorna. Jag hittade också den här sidan med en del tips http://staffansandberg.se/friluftsliv/friluftsutrustning/friluftsklader/vandringskangor/. Jag som bara gick till affären och köpte första par. Han skriver om hälgrepp som man sätter i skorna efteråt. Kanske ett tips till dig också.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: