Äventyr,  Båt,  Segling

Vi har regnat in

Vi har fastnat i Sandspollen. En skyddad liten vik i höjd med Drøbak. Längre kom vi inte första dagen på båtens första riktiga seglingsäventyr. 

Igår kastade vi loss från Malmøya. Kav lugn fjord, ingen vind. Vi önskade oss vind – och fick vind! Styv kuling, från söder. Motvind. Vår lilla båtis har inte så stark motor så det betyder 1,5-2 knop framdrift. Inget alls nästan alltså. Gick för motor ner till Sandspollen på 4 timmar, åt lunch, vilade lite. Och gav oss ut igen. 

Motvind, regn, havsstänk, stövlar, dimma och Danmarks-båten kom plöjande. Vårt första oväder!

Efter 40 minuter och inte så lång framfart gjorde vi det enda rätta. Vi vände. Nu ligger vi i Sandspollen igen och ska vänta ut ovädret. Blåser fortfarande duktigt, och regnr konstant. 

Så vad gör vi på lelle båtis? Vi läser, dricker vin, försöker göra scones i stekpannan och har semester. Det här är bra för mig. Jag har inga alternativ, jag vilar. Och längtar till efter 12. Då ska det ge sig lite enligt Båtväder. 

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: