Äventyr,  Båt,  Segling,  Sverige

Trassel, knep och knåp (knop…höhö) på segelbåten

Vi är inregnade och har använt dagen åt att göra bestyr. Vi har fyllt på vinskåpet, köpt måttenheter till kabyssen (så vi kan optimera våra stekpannescones), bättrat på båtbiblioteket (lite om knopar, lite om fåglar) och handlat tacokrydda så vi kan göra fredagsmiddag deluxe. Vi har fikat på Kosters trädgårdar, ätit kebab i Strömstad och unnat oss en räkmacka på skärgårdskrogen Galejet.

Lite promenad, lite cykel, lite linjefärja, lite färja – och tillbaka igen. Från Ekenäs på Sydkoster till Strömstad. 

Även om vi inte har så stor båt finns det mycket kul att göra. Jag är så himla rastlös i själen, så att ha liten yta och mindre alternativ gör att jag mår bra. Allt går lite långsammare i huvudet liksom. 

Nu sitter jag och skriver, med en inköpslista i knät. Glömde köpa en kam, annars har vi nu det mesta i vår lelle båtis. Kök, toa, badrumshylla, garderob, kylskåp, skafferi, skolåda, bäddar och matbord. Allt kan inte användas samtidigt, men genom att vika, flytta och bygga om kommer nya saker fram. Och det bästa är att ju mer tid vi spenderar här, desto fler smarta lösningar upptäcker vi. 

Bjuder på lite insida från båtis så länge. Sen ska jag joina kapten med att öva på knopar, för nu ser det lite trassligt ut borta på hans sida. Hihi. 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: