Äventyr,  Restips,  Tyskland

En perfekt promenad i Hamburg

Vi var på en weekend till Hamburg för att vila och uppleva. Något som verkligen var värt att uppleva var att promenera runt i hamnkvarteren. 

Hamburg är fortfarande en av Europas viktigaste hamnar, men de trånga gatorna och höga byggnaderna berättar om en svunnen tid. Ur de små fönstret tittar idag hippa kontorsfolks med luvtröja, men här finns en levande historia med avtryck från hamnsjåarnas tid.

Krokar, trossar, balkar, pålar – gamla detaljer som skvallrar om hur Elbes flodfåror användes förut.

Vi vandrade runt här en grå förmiddag i november. Fingrarna frös och kameran fick vila. Väl värt ändå att strosa över de mysiga broarna. När vi sen hittade den fantastiska miniatyrvärlden var promenaden perfekt!

Bilder från https://pixabay.com

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: