Vad är svart, tjockt och gott? Kaffet i Vietnam!

0 kommentarer

Det är kaffets dag idag. Ofta när vi reser saknar vi till slut saker hemifrån (tryck i duschen, lagrad ost, kranvatten), men en sak vi saknar hemma är vietnamesiskt kaffe.

Efter tre månader på motorcykel i Vietnam var vi väl inkörda med kaffepausen. Vi sköljde av oss lite snabbt i ansiktet med någon vattenslang, sippade lite te medan kaffet droppade klart och pratpekade skrattandes med folks i krokarna. Kaffepauserna blev inte bara en social ritual, de blev energikickar – och inte bara tack vare koffeinet, utan för att kaffet var så rackarns gott.

Sugen på ca phe? Ja me! Kallt, med kondenserad mjölk.

Tanken var att vi skulle ta med de underbara smakerna hem. Vi skickade hem både kaffe och de små metallfiltren de använder för att brygga direkt över glasen, vilket var allt vi behövde, trodde vi. Tre år senare har vi ändå inte lyckats göra det särskilt mumsigt, eller hittat någon annan som kan göra det åt oss i Oslo.

Dags att börja leta efter Stockholms godaste vietnamesiska kaffe … 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s