Små stugor och stora slott på cykel runt Saltsjö-Duvnäs

Äntligen har vi börjat landa lite, bo in oss. Hösten har varit hektisk, på ett kul sätt, och vi har försökt hinna med både skoj och fix – vilket gjort att inget blivit perfekt. Vi har verkligen inte hunnit med att utforska våra nya kvarter annat än under daglig transport, men vad är väl en (halv)solig söndag till för om inte en liten utflykt?

Blir lycklig i själen av att ha nära till träd och vatten.

Vi försökte cykla till Nyckelviken, men fastnade lite i leran längs stigarna i skogen (våra ”riktiga” cyklar va i förrådet, och våra smala citydäck var inte så förtjusta i våta, vrålhala löv). Istället virrade vi runt bland villorna i Saltsjö. Tänk att vår ”billiga” läga har sekelskiftesvillor med tinnar och torn som närmaste granne. Alla har egna bryggor, Jaguarer står på rad. Ändå finns det små igenväxta stugor med spruckna tegelpannor bakom buskagen. Det var inte så längesen det här var på landet, nu är det så nära city att världarna möts. Solsidan är en bit ut på andra sidan viken, men det är knappast skuggsida här. (Inte lä heller, för fan va vi fick trampa på i vinden idag!)

Inte så illa att ha en halvtimme till stan på cykel, när det är en halv minut till havet. Eller ja, vår lilla del av skärgården som blir ett hav, längre ut.

img_1243img_1256img_1252img_1240img_1254

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.