Äventyr,  Resa,  Resor,  Tyskland,  Vardagen

Första intrycket av München

I Tyskland kan man inte vänta på att låta sig charmas, det är bara att försöka hänga med. Man kan få nej på frågor om rätter går att dela som en förrätt, när golven moppas är det bara att hoppa undan och det kan vara tufft att bli förstådd ibland.

Det är tydligt att vi är på kontinenten, för husen har blommor längs fasaderna och luckor för fönstren. Ändå är det nästan precis som hemma, fast annorlunda. Ölet smakar bättre, portionerna är (jättemycket) större och luften är varmare. Fast servicen är lite … Kanske inte sämre, snarare “rakare”.

NEIN! Stopp!! Stängt! Fyra damer vevar med händerna och tittar på mig som om jag precis försökt stjäla hela butiken när jag råkar labba in i tre minuter efter stängning. I Sverige fixar man ofta fram det mesta, men i Tyskland betyder stängt tvärstängt. Jag får köpa torrschampo imorrn.

Men ibland kommer det en charmig cykelkille i tights ridande som en räddare i nöden. När vi stod som fyra fån mitt i ett bostadsområde i jakt på en biergarten sladdade han in (eller ja, stannade till) och frågade vad vi letade efter. Kartan på Tripadvisor ledde oss fel, men det räddade spandexhjälten upp.

Sen var det verkligen värt omvägen, även för mamma som har en halv höft.

Vi fick kål och kött och öl och lederhausen och dumplings och sås och kringlor, utanför ett hus från början av 1300-talet. Tyskarna vet hur en sejdel ska svepas! Det har århundraden av träning lärt dem.

Tack för att vi får vara med!

Lämna ett svar

%d