Äventyr,  Stockholm,  Sverige,  Vardagen,  Weekend

Perfekt present – en skärgårdsdröm!

En solig helg i oktober tog jag med mamma till Smådalarö gård utanför Stockholm. Jag ville skämma bort henne (och mig själv!) med god mat, skön säng och fina omgivningar – och det visade sig att vi hamnade helt rätt.

Aldrig har jag badat så mycket bastu som jag gjorde den helgen. “Upp mot hundra måste vi!” tjoade mamma glatt, öste på med ved i brasan och skyfflade vatten på stenarna. Jag sjönk ihop i en degig klethög av svett.

Att ångande yra ut på bryggan och chocka kroppen med ett iskallt dopp var ändå ren magi – bokstavligen. För aldrig känner man väl sig så tvättad som efter att porerna svettats ordentligt.

Att vi sen fick en jättegod gös till middag, en natts oavbruten skön sömn och en mumsig frukost innan en avslutande promenad längs bryggan var bra bonus. Gillar man att golfa mer än att basta ligger banan bara en sving bort.

Så letar du efter en mysig skärgårdsmiljö, i närheten av Stockholm, där du kan skämma bort någon du älskar kan du lugnt lägga kursen hit. Vi kommer tillbaka, redan till våren hoppas jag.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: