Äventyr,  Restips,  Stockholm,  Sverige,  Tips

En perfekt helg för nya besökare i Stockholm

En gång om året ungefär träffar vi ett par vänner vi mött på resa. Vi började hänga på Ecuadors högland, sen har vi firat jul i Vilnius och sett solen gå ner över Oslofjorden. Vi har rest en del, de har rest mycket mer – så det blev en kul utmaning för oss när de kom till Stockholm i sommar. Vi ville verkligen visa dem vår nya stad från sin bästa sida.

 Så vad gör man med två turister i Stockholm över en helg?

Gästerna på besök gillar god mat, bra häng och överraskningar. De är ganska kravlösa, men vill gärna se saker samtidigt som det inte får bli för stressigt. Låter som skärgården passar bra va?

Stockholm would have to be one of our all time favourite cities and our visit this summer was particularly amazing as we visited two of our dear friends. Such a fun long weekend!

Dagstur till Grinda
Vi packade mumsiga öl och sillalunch i kylväskan och tog morgonbåten ut till Grinda. Där fortsatte vi förbi de mest folktäta stränderna, letade reda på en klippa med bra utsikt och badmöjligheter. Så gick sen dagen, med skratt, bad och utforskning. Otroligt tidseffektivt sätt att upptäcka skärgården på.

DCIM100GOPROGOPR3022.

We loved the day trip to one of the small islands called Grinda and sampling some traditional Swedish food there (including our new favourite – sill!).

Middag i Gamla stan
För mig har Gamla stan alltid varit fint, men inhyst allt för mycket folk längs de trånga gatorna. Nu har vi börjat äta oss igenom alla de mysiga källarrestaurangerna som finns. Kvällarna i gränderna är verkligen fina. Boka på Le Rouge, eller var spontan och smit in hos grannen Vinköket. Har ni tur finns det spontanbord på The Hairy Pig Deli. Trångt, mysigt och otroligt gott.

IMG_0221

Swedish food is fantastic – we loved everything from the amazing Nordic style breakfast spreads to the tasty tapas enjoyed in Gamla Stan (Old Town).

Escape room på Söder
Det har blivit lite tradition att ge oss på ett rymningsspel ihop. Nu var vi vågade och valde skräckrummet på Questroom. Det ångrade jag nästan när en huva drogs över huvudet, händerna kedjades fast och vi en efter en leddes ner i de mörka källargångarna … Vi löste mysteriet, men vi skrek medan vi gjorde det. Inget för nervsvaga!

 The horror escape room was our favourite room escape so far – scary but awesome!

Pitstop på Spritmuseet
Ingen sommar är komplett utan sill – eller snaps. Kul historia och beska droppar får man enkelt serverat på en smakbricka i baren, även om man inte vill gå in och göra hela museet.

IMG_0295

Femkamp på Grönan
Gröna lund kan vara trångt, högljutt – och alldeles underbart. Tivolit lockar inte bara med karuseller, vi tycker femkampen är något av det allra roligaste. Dessutom är ju promenaden ut på Djurgården fin. Vem som vann? Det minns jag inte … (Det var alltså inte jag.)

IMG_0206

The games at Gröna Lund were so much fun – we felt like kids again.

 

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: