Äventyr,  USA

Mysigaste promenaden i New York

Vi var i New York en vecka i mars och det var som en film, såklart. Det var första gången vi var där, så vi betade om område efter område – främst på Manhattan. Vi gick nästan överallt och mysigast av allt var kanske Bleecker Street med sina små avkrokar.

Att det är mysigt i Greenwich Village är ingen hemlighet. Utelivet är kul på kvällarna, men gatan är minst lika mysig på dagen. Det var inte så länge sedan lyxmärkena öppnade butiker längs Bleecker, för att försöka göra det till en lyxig shoppinggata på bästa Midtown-maner. Det gick inte.

Här är det fortfarande lite kantigt, lite knasigt och väldigt, väldigt älskvärt.

Vänner-gänget bodde (fiktivt) runt hörnet och nu har fler coola katter flyttat in. Bland strama cykelbutiker och Fjällräven-väskor är det fortfarande köttdiskar och pizzahak som lockar de lokala.

Vi gick omkring, snavade in i nån gränd, smygkollade in genom fönster. Mer än så behövs inte för att en promenad i New York verkligen ska kännas som en film.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: