Norge

Oslo, jag längtar efter dig

Jag elsker Oslo, och det kommer jag nog alltid att göra. När jag hade någon timme till övers efter en hemlig födelsedagsfest fick jag verkligen bekräftat varför stan är mig så kär. En av stans mysigaste promenader är precis bakom centralstationen.

Det är inte bara att jag haft så skojigt här, att jag väl egentligen blivit vuxen på riktigt i den norska hovedstaden, som gör att jag blir alldeles förälskad. Det märks att det växer, att man vill få folks att trivas.

Även om jag skulle vidare med tåg och bara hade ett par timmar så gjorde den rätt nya hamnpromenaden det till ett rent nöje!

Det är inte så länge sedan Sørenga inte ens fanns, nu är det bästa sol- och badplatsen i city. Att man får se operan på vägen (vars toalett är perfekt för en kisspaus!) är en bonus – och lunch på Vippa eller någon annanstans längs kajen på andra sidan viken är fantastiskt. Nästan otroligt att det här är på baksidan av Oslo S.

När jag hoppade på tåget vidare var jag nästan lite röd om nosen, och alldeles lycklig i själen.

 

Lämna ett svar

%d