Äventyr

Drömmen om en motorcykel börjar i butiken

Hemma kör vi mest bil, men på resa hyr vi gärna fordon på två hjul. Både på motorcykel och moped kommer livet längs vägarna så nära. Våra turer genom Vietnam och Kambodja var verkligen en drömresa, så nu börjar vi få lust att köpa hoj på hemmaplan … Men var börjar man?

Vi har ett par garage i lägenhetshuset där vi bor. Det är kö till dem, såklart, men en dag har vi kanske en garageplats som kan vara både verkstad och vinterförvaring för varsin motorcykel. Tänk det?! Då skulle vi susa ut till segelbåten på Ingarö, stanna för en glass i Tollare och bara låta allt flyta.

Jag är verkligen ingen mekare. Även om det känns som jag halvt om halvt växte upp på pappas mack har jag bara fått med mig att det är otroligt tillfredsställande att tvätta och polera lack. Och att lukten av bensin är god … Mattias älskar däremot att plocka isär, skruva ihop och modifiera alla slags motorer och fordon. Att gå omkring i XLmoto-butiken i Västberga är som att kliva in i drömmen om motorcykeln.

Det är rent fysiskt, det drar i bröstet. Jag vill dra på mig en skinnjacka, spänna på stövlarna och dra på en gång.

Det är inte dumt att kunna klicka runt heller – och skulle vi en dag stå där, med hojar, vet jag verkligen var jag kommer beställa delarna mc:n behöver för att må bra. Det är otroligt lätt att navigera i beställningsmenyerna på webben och det är bra priser på både delar och kläder. Än så länge får jag nöja mig med nyckelringar, kepsar och glajjor, men en dag kära vänner, en dag …

shutterstock_1365787211

XLMOTO

Lämna ett svar

%d