Äventyr

Snygga solglasögon för havet och fjällen – som funkar i stan

Det är ingen dålig kravlista, att vilja ha solglasögon som funkar på havet och i fjällen, men även i stan. Finns det ens? Jag har letat ett tag …

När vi hade varit på Galapagos och reste rakt in i Amazonas direk efter svullnade mina ögon igen helt. Bytet från torr havsbris till kvav värme blev en chock. Jag har alltid varit känslig för vind och ljus, men det var extremt … Jag hade använt billiga solglasögon ute på havet i en vecka och en rutinerad guide sa att jag MÅSTE köpa glajjor med polariserade glas – alltid.

Det rådet har jag följt sedan dess (med några nödundantag) och det ångrar jag verkligen inte. Tyvärr kan de sportigare glasögonen som skyddar mot väder och vind (och ger bra kontrast mot vattenyta och snö) vara lite … fula. Många ser grabbiga ut och har inte riktigt looken jag letar efter. Dessutom vill jag kunna ha samma solglasögon jämt. Jag orkar inte hålla ordning på fler än ett par, för jag är tyvärr irriterande dålig på att inte tappa bort dem.

Höjdpunkten (eller lågvattenmärket) var kanske när ett par nya Ray-Bans gled av nästippen och föll överbord två veckor efter inköp. Lärdom: använd säkerhetssnöre!

Men det är inte helt lätt att leta solglasögon med specifika krav, särskilt inte när man inte orkar ränna runt i butik efter butik för att prova. Lösningen? Testa solglasögon digitalt hos Mister Spex! Där går det att ladda upp en bild på sig själv och prova dem, men det går också att filtrera sökningen efter alla möjliga tänkbara krav.

Vad min sökning resulterade i? De här ser ut att smita åt runt ögonen (vindskyddet är ett måste för mig) och passa min ansiktsform. Jippie! Men jo, den här gången jag ger mig på ett par Ray-Bans ska jag inte tappa dem i havet … Säkerheten framför allt!

shutterstock_713557708Mister Spex

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: