Vardagen

En lite motvillig flygresenärs bekännelser …

När vi flyttade hem till Sverige förrförra sommaren tog jag med mig mitt jobb, som jag inte vill vara utan. Eftersom mina kollegor finns kvar i Norge har jag åkt över till dem regelbundet sedan dess. Normalt tar jag tåget från Stockholm till Oslo, och fortsätter sedan söderut till Tønsberg (vilket tar cirka en timme till med tåg).

Det tråkiga är att snabbtåget inte är något vidare snabbtåg, för det tar alldeles för lång tid att tuffa genom de norska skogarna. Fram till Karlstad gasar vi på i skönt tempo, men sen blir det enkelspår och tågmöten hela vägen från Värmland till den norska hovedstaden. Det har irriterat mig så till den grad att jag som är både flygrädd och rädd om klimatet ändå har bokat flygbiljetter på den nya rutten från Bromma till Torp. Det kommer kosta mindre än tåget – och ta under hälften så lång tid.

Att jag sparar cirka fyra timmar i restid är ovärderligt, så då har jag (lite motvilligt) kastat mina principer åt sidan. Jag är inte säker på att jag inte kommer återvända till tåget, men för nu har alltså flyget lockat över mig.

Den nya linjen från Bromma till Torp kör igång 1 april. Rutten är ett samarbete mellan Widerøe och BRA, men tyvärr finns inte alla avgångar på BRA:s svenska sajt. Jag kontaktade kundservice för att försöka boka en morgonflight som jag hittade på norska Widerøes sajt, men det kunde inte BRA hjälpa mig med. Det gör att man alltså måste kolla båda sajterna för att hitta alla avgångar, vilket inte är så lockande. Då är det extra skönt att kunna kolla av tider och priser via sajten avionero.se. Extra plus i kanten för att man ser vad flygbiljetterna oftast kostar i marginalen, så man lätt kan hålla sig till de billigaste priserna.

Skärmavbild 2020-01-20 kl. 19.22.13

Avionero

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: