Äventyr,  Sverige,  Vandring,  Värmdö

Vacker vandring på Värmdö

En halvtimme hemifrån, en och en halv kilometer till havet och fantastisk skärgård – precis vad jag behövde!

Längs den vackra vägen mot Strömma svängde vi av mot Malma och fortsatte förbi skylten som berättade att vi nu lämnar allmän väg. En smal slinga asfalt fortsätter ut mot havsbandet och parkeringen till Korshamns naturreservat var lätt att hitta. En liten träskylt pekade mot ”Grytorna” och efter en liten stunds fundering konstaterade jag att det ju måste vara mot reservatet.

Det enda jag ångrar är att vi inte stannade längre!

Leden ut mot udden var lätt att följa, även om skogsavverkningen lämnat en del kluriga kvistar att snubbla på. Det känns i luften när havet kommer närmare, den liksom reser sig, bär mig. Med en energisk staffe i lina trodde jag att jag skulle behöva ha lite fokus på hunden för att inte överraska djur eller andra vandrare, men vi hade hela reservatet för oss själva.

Ladda hem appen naturkartan. Där ser man både vart man ska och vad man inte får missa när man är där.

Havsbris i håret – finns det något bättre? Särskilt när man kan få det utan att man måste ha båt …

Kolla in Korshamns naturreservat om du vill komma ut i skärgården med bil.

En kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: