Ryssland

Ett land så fullt av motsättningar och kontraster. Lockande, lite lurigt och alldeles förtjusande. Putin och hans vänner gör inte alltid livet så lätt för människor, men det är bäddat för upptäckter i det enorma landet som slits mellan öst och väst.

Vi kom till St Petersburg med tåg från Helsingfors i början av augusti 2013. Vi lät oss förföras av guldskimrande lökkupoler och förfäras av stadens blodiga historia. Sedan åkte vidare mot Moskva, startpunkten för resan genom Sibirien med Transmongoliska järnvägen. Där fortsatte vi fascineras och förtrollas, samtidigt som landet uppmärksammades för sina nya så kallade anti-gay lagar.

Över stäppen färdades vi genom fem tidzoner. Fram till Sibiriens Paris, Irkutsk. Timmerhus och nybyggaranda. Centrum för de intellektuella som försatts i exil. Några mil bort vilar världens djupaste sjö, Bajkalsjön. Vid dess strand finns den lilla semesterorten Listvyanka. Här är det perfekt att stanna upp, vila och ladda för fortsättningen med järnvägen.

DSC05827

2 kommentarer

 • Alice Nielsen

  Hejsan!
  Jag heter Alice och skriver ett gymnasiearbete om homosexualitet i olika länder. Ryssland är ett av de länder jag och min vän har valt att skriva om.Vi har valt att leta efter privatpersoner som varit i/bott de olika länderna så vi kan se hur människor upplever vardagen kring homofrågan. Det gör inget att man inte är någon expert, det är bara bra för oss att se hur vanliga människor upplever det och inte bara ser hur media får det att framställas.
  Frågorna som vi skulle vilja att du besvarade på är:
  – Hur har de homosexuella det i Ryssland?
  – Vilka regler finns det kring homosexualitet?
  – Vad gör de homosexuella rörelserna i landet för att förbättra sina rättigheter i Ryssland?
  Skulle vara jättesnällt om du skulle vilja svara på dessa frågor! Du kan svara på frågorna i ett mail till mig: alicenielsen95@hotmail.com
  Tack på förhand!
  MVH Alice Nielsen

  • beccus

   Hej Alice!

   Vilket spnnande mne ni valt. Jag skickar ett mail med lite svar, och tips p personer som kanske kan svara lite bttre n mig p frgorna.

   Ha det bra!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: