Argentina

Vi startade Äventyret den 3 januari 2011. Vi landade i ett sommarvarmt land där de fortfarande inte städat undan julpyntet på fasaderna. Argentina kan omvända vegetarianer med sina biffar (jag och kon är offer), frälsa människor med sitt vin och få vem som helst att tappa hakan till de glödheta tangostegen. Landet har sofistikerade storstäder och alla nöjen man kan tänka sig till ett, jämfört med Sverige, billigt pris. I relation till de andra länderna i Sydamerika är Argentina dyrt, och väldigt “västifierat”. För oss blev det en perfekt övergång och introduktion till den fortsatta resan över Anderna där de gamla inkatraditionerna genomsyrar länderna i mycket högre utsträckning.

Resan genom Argentina

Första mötet med Sydamerika var Buenos Aires och att förälska sig i den staden är inte svårt. Staden bär på en speciell atmosfär, där de klassiska latinamerikanska termerna hjärta och smärta passar alldeles utmärkt. Följ dina sinnen och låt dig hänföras!

I norra Argentina bildar de mäktiga Iguazúfallen (Cataratas del Iguazú) en naturlig gräns till Paraguay och Brasilien. Vattenfallen platsar högt upp på en lista över saker att se innan man lämnar detta jordeliv. Synen av 1500 kubik i sekunden som forsar utför klippkanterna är verkligen ett underverk.

Öster om Iguazú, mot Chile och Bolivia, ligger Salta. Du passerar över den argentinska stäppen, vindistrikt och närmar dig den andiska högplatån. För oss var Salta just en utpost innan vi skulle upp på höglandet, men det är verkligen en stad att uppleva i sig. Det är vackra parker, torg och en fantastisk utkiksplats (mirador) där man ser hela staden breda ut sig mellan bergen. Vi tog trapporna upp och linbanan ned, men rekommenderar kanske att man gör det i omvänd ordning om man är av den lata sorten..

Från Salta åkte vi vidare till Bolivia.

Översikt på rutten genom landet

Lämna ett svar

%d