Äventyr,  Danmark

Vinterglittrig weekend i Köpenhamn

När ångan yr ur munnen och örsnibbarna rodnar är uteserveringarna i Köpenhamn fortfarande öppna. Julmarknaderna trängs på små torg, glögg ryker ur muggar, grankvistar ramar in de färgglada husens fönster.

Det är jul i Danmark och huvudstaden glittrar, av julbelysning och förväntansfulla ögon.

Vi ville hänga med vänner och äta god mat – då finns det väl kanske inget bättre ställe i världen att åka till än Köpenhamn? Danskarna kan det där med hygge, för att vi har haft det trevligt är att vara lite försiktig.

Stekhet stad, iskalla drinkar.

Tack Köpenhamn; tack för din design, dina kullerstenar, dina drinkar. Tack danskar; för att ni växlar till engelska när vi ser ut som frågetecken, för att ni bjuder på er själva och för att ni har bra smak. Vi har njutit som tusan av att få ta del av det!

Var vi njöt? Håll ut – jag måste bara hämta mig, sen ska jag berätta allt om var bob hunds lakritsöl och annat gott serveras.

En kommentar

  • Anna, Travel on a Cloud

    Gillar verkligen din blogg! Vi verkar ha en del gemensamt – jag gillar också glittriga storstäder och att skriva. Likaså saknar även jag lokalsinne. ;)

    Så fin beskrivning av Köpenhamn också! Länge sen jag var där.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: